19th Ave New York, NY 95822, USA

Какви са задълженията на болногледачите през нощта? – 2 част

Много специалисти са на мнение, че безсънието е не просто симптом на заболявания като деменция и Алцхаймер, но и голям проблем за хората с хронични заболявания. Да се грижиш за такива пациенти е не само натоварващо, но и изключителна голяма отговорност. Вие не само трябва да сте на разположение през цялата нощ, но и да сте готов да реагирате адекватно при спешност.

В предната статия Ви споделихме само една част от задълженията на болногледачите през нощта. А днес ще продължим темата и накрая ще оставим на Вас да прецените дали тази работа е подходяща за Вас.

Може би, едно от най-важните задължения на болногледачите нощна смяна е да се грижат за приема на лекарства. В много случай възрастните хора имат лекарства, които според лекарското предписание трябва да се приемат в точно определено време. Тук болногледачите не трябва просто да следят лекарствата, а да събудят тактично пациента си и да му дадат лекарството.

Какви са задълженията на болногледачите през нощта? – 2 част

Депресията може да изтощи емоционално възрастните. Хората с депресивни състояния често се будят през нощта и след това не могат да заспят. Задача на болногледача е да общува с болния  и да му осигури подкрепата, от която се нуждае. Тук става въпрос преди всичко за емоционална подкрепа.

Често има пациенти, които предпочитат да се къпят през нощта. Болногледачите са отговорни за осигуряването на дискретна помощ и подпомагане в зависимост от нуждите им. Например трудно подвижните възрастни ще се нуждаят от цялостна помощ – с къпането, обличането и събличането.

С  това ще приключим тази статия. Надяваме се, че сме успели да Ви разясним задълженията на болногледачите през нощта. Ако имате въпроси, не се колебайте да ни потърсите на телефон:  0885200347.

Оставете коментар