19th Ave New York, NY 95822, USA

Какви са задълженията на болногледачите през нощта? – 1 част

Работата на болногледача може да бъде много комплексна и часовия й диапазон и свързан изцяло с потребностите на семейството и болния. Например някой хора предпочитат да се грижат за близките си сами през нощта. Затова се нуждаят от помощ само през деня. Докато други не могат да се справят сами с болните си роднини и търся болногледач, които да им асистира 24/7.

Нощта не винаги е спокойна за възрастните хора. Прогресивни състояния като Алцхаймер и деменция оказват сериозно влияние върху спокойния сън. Затова в тази статия ще Ви запознаем какви са задълженията на болногледачите през нощта.

Болногледачите нощна смяна са отговорни за своите пациенти през цялата нощ. Тяхната задача е да осигурят качествени грижи на болния, ако е необходимо. Да го наблюдават и да се уверят, че всичко е наред и той се чувства комфортно.

Какви са задълженията на болногледачите през нощта? – 1 част

Много често болните от деменция или Алцхаймер се събуждат през нощта и започват да се лутат безцелно. Това е симптом на заболяването и тези хора са уязвими от падания и наранявания. Задача на болногледача е бъдат нащрек през цялата нощ. И ако пациента им се събуди и започне да се разхожда, внимателно да го насочат към стаята му.  Също така, да му попречат да излезе от къщата и да се загуби.

През нощта възрастните често стават да ходят до тоалетната. Тук задача на болногледачите е да асистират, ако пациента им има проблеми с мобилността или е в инвалидна количка. Те осигуряват физическа подкрепа, гарантирайки безопасността на болния.

Болногледачите са наясно как да насърчат пациентите си да заспят по-лесно. Затова при необходимост им забраняват да пият стимулиращи напитки като кафе, чай или безалкохолни. И им помагат с техники за релаксация да заспят по-лесно.

Това са само една малка част от задълженията на болногледачите през нощта. Ще оставим на Вас да прецените дали тази работа е подходяща за Вас. А ние съвсем скоро ще продължим темата.

Оставете коментар