19th Ave New York, NY 95822, USA

Кои са основните задължения на болногледачите? – 2 част

Не веднъж сме споменавали, че работата като болногледач е изключително отговорна и трудоемка. Тук образованието и професионалния опит са много важни. Но още по-важно е да имате добро сърце и да можете да бъдете съпричастни към чуждата болка и страдание. Да знаете, че в тази работа ще посветите дните си в грижа за болни и трудноподвижни хора.

Няма значение дали обичате да помагате на пациентите. Трябва да сте наясно, че тази работа е много взискателна. Тя може да се отрази на личния и социалния Ви живот, а понякога дори на семейните Ви взаимоотношения.

В тази част на статията ще разгледаме останалите основни задължения на болногледачите. И ще оставим на Вас да прецените дали сте подходящи за тази работа.

Обърнете внимание, че има значение къде точно работите и дали се грижите за пациента 24/7 или за определени часове от деня.

Ако живеете в дома на възрастния човек и сте негов болногледач 24/7, Вашите задължения ще включват и:

– Основно домакински задължения – включва поддържане на чистотата в дома като бърсане на прах, чистене с прахосмукачка, миене на чинии, поливане на цветята и други.

– Приготвяне на храна – важно е да сте запознати с хранителния режим на пациента и да можете да напазарувате по списък и да приготвите храна. В някой случай близките поемат инициативата и записват възрастния човек на кухня.

– Транспортиране – грижа за посещение до личния лекар, болнични посещения, изпълняване на задачи и поръчки, помощ при влизане и излизане от превозното средство.

– Емоционална помощ.

С това ще приключим тази статия. Надяваме се да сте добили представа колко е отговорно да бъдеш болногледач и да поемеш грижите за някой в ръцете си.

Оставете коментар