19th Ave New York, NY 95822, USA

Кое е най-важното качество на болногледачите?

Да работиш извън родината, не е мечтаната работа за много хора. Но понякога живота ни запраща на неочаквани места. А понякога те ни носят не само много емоции, но и успехи. В предните статии Ви споделихме какво трябва да знаете, за да си намерите успешно работа в чужбина. Разгледахме най-важните моменти – подготвянето на CV-то, избора на посредник и работно място.

Затова днес ще обърнем малко нещата и няма да говорим за техническата част. Вместо това ще Ви кажем кое според нас е най-важното качество на нашите болногледачи.

Всички са наясно, че да работиш в чужд дом е трудно. Особено, когато се налага да обгрижваш нуждаещ се човек. Много хора се заблуждават, че да си болногледач включва единствено даване на лекарствата.

Слайд 2 - Болногледачи за Германия - Anelia Care

НЕ! За да работиш с нуждаещи се е нужно много повече от това да имаш необходимото образование, сертификати и препоръки. Трябва да можеш да изградиш емоционална връзка с болния и роднините му. Да проявяваш емпатия към болката му и чувствителност към страдащите му роднини.

Защото всеки болногледач се появява в дома на хората в най-тежкия им момент. И въпреки това, близките му гласуват доверие. А това е много по-ценно от паричната облага от работата. Задължение на всеки болногледач е да съумее да изгради тази ценна връзка на доверие и разбирателство. В противен случай – работата му ще бъде напрегната и трудна.

С това ще приключим тази статия, но не и темата. Защото вярваме, че доверието е ключово във всяка работа. Ако Вие вярвате, че да помагате на другите е Ваше призвание – не се колебайте да се свържете с нас на телефон: 0885 200 347.

Оставете коментар