19th Ave New York, NY 95822, USA

Кои са основните задължения на болногледачите? – 1 част

Без значение професионалния Ви опит и мотивация, да се грижиш за болен човек е трудна работа. А колкото по-възрастен и трудноподвижен е пациента, толкова по-отговорна е работата на болногледача. Затова много професионалисти в сферата казват, че да се грижиш за някой е изключително взискателна работа. Трябва да притежаваш не само страст и да бъдеш съпричастен, но да можеш да поставиш чужди нужди пред свойте.

Затова в тази статия ще поговорим малко за задълженията на болногледачите. За да можете Вие сами да прецените, дали тази е работа е подходяща за Вас.

Едно от най-важните задължения на болногледачите е оценка на медицинските нужди на пациента. Тук става въпрос по всяко време да можете адекватно да прецените какво е неговото здравословно състояние. Ако има нужда от лекарска помощ, да се погрижите да я получи. Освен това Ваше задължение е да следите посещенията при лекаря и да му помагате да се придвижи до болницата или медицинския център.

основни задължения на болногледачите

Друго основно задължение на болногледачите е мониторинг на лекарствата. Вие трябва да следите медицинските предписания от лекаря. И съответствие с тях да наблюдавате кога и какви лекарства взима Вашия повереник. Ако са свършили лекарствата, трябва да се погрижите за закупуването им.

Освен това, болногледачите не просто трябва просто да дават лекарства, а да наблюдават дали те влияят добре на пациента. Това означава да следите за странични реакции и при необходимост веднага да се свържете с лекуващия лекар за промяна на лечението.

Ако се грижите за възрастен или трудно подвижен човек, трябва да подпомагате за извършването на основните нужди. Това включва – къпане, хигиена и ходене до тоалетната.

Това са само една малка част от задълженията на болногледачите. Следете нашият блог, защото скоро ще продължим темата.

Оставете коментар