19th Ave New York, NY 95822, USA

Работа в чужбина – очаквания срещу реалността

Много млади хора гледат на работата в чужбина като възможност да се насладят на живота, да опознаят друга култура и да спечелят малко пари. Но не всеки може да бъде болногледач.

Преди да обмислите да кандидатствате при нас, трябва да знаете, че това не е разходка в парка. Във Вашите ръце ще бъде поставен животът на друг човек. И от Вашите способности, умения и преценка ще зависи неговото физическо и психическо здраве.

В тази статия ще съпоставим очакванията на много от хората, които кандидатстват при нас с реалността. Така ще Ви дадем възможност да прецените дали тази работа е подходяща за Вас.

Очакване: Ще имам много свободно време и ще се забавлявам, докато болния си почива.

Реалност: Ние търсим болногледачи за 24 часова грижа. Това означава, че няма да отговаряте само за лекарствата на болния и да му ги давате в определени часове. Вие ще бъдете през целия ден на разположение. От Вас ще се очаква да общувате и да помагате на пациента в домакинството и с всичките му нужди.

Очакване: За какво ми е да знам език!? Нали възрастните хора са болни, защо ми е да им говоря?

Реалност: За нас е важно да осъзнаете, че голяма част от задълженията Ви ще включват емоционална подкрепа на болния. Ще трябва не само да общувате, но и да можете свободно да комуникирате с пациента, здравните работници и семейството. Така ще можете да изградите връзка, основаваща се на доверие и съпричастност.

Очакване: Няма нужда да се отчитам на семейството, щом си върша задълженията!

Реалност: Много семейства в Германия държат близките им да получат не само навременна помощ, но и адекватни грижи. Затова правилната комуникация и поддържането на връзка с тях е изключително важно за болногледача. Само работейки съвместно, Вие ще можете да предложите на пациента най-добрите грижи.

Това са само три от очакванията на хората, които нямат нужната квалификация, за да работят като болногледачи. Научете повече какво можем да Ви предложим в актуални предложения за работа.

Коментари (1)

Правилно и много точно написана информация. Много хора си мислят, че с лека ръка могат да подгпишат договор, да заминат в Германия и да се грижат за възрасатен човек. А човек задължително трябва да има нужната квалификация и да разбира ситуацията, пред която е поставен. Трябва да даде всичко от себе си болният човек да бъде максимално обгрижван. Аз вече 3-та година работя като болногледач и наистина си заслужава. Немците са много отзивчиви, ако си вършиш работата съвествно.

Оставете коментар